BARANGOLÁS HAZÁNK TÁJAIN A SZENTENDREI SKANZENBEN

Szeretné bebarangolni hazánk tájait? Akkor kiránduljon velünk a Szentendrei Skanzenba, Magyarország legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeumába.

Kirándulásunk egy csodás repülés a múltba. A Skanzen a Lajos-forrás közelében, 46 hektárnyi, erdők által határolt természetvédelmi területen mutatja be hazánk tájegységeit 10 néprajzi egységben. Sétánk során elénk tárulnak a tájegységekre jellemző építészeti formák, a falusi környezet, a hajdan volt életmód és kultúra. Minden magával ragadja a képzeletet, a gyönyörű természettől kezdve a legapróbb tárgyakig.

Az áttelepített épületek és hiteles tárgyak segítségével megcsodálhatjuk a jellegzetes vidéki udvarokat, portákat, malmokat, templomokat, kemencéket, kovácsműhelyeket, egyszóval bekukkanthatunk a falusi és mezővárosi emberek életmódjába a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakban.

A tájegységek lakóépületeiben, portáin és egyéb építményeiben műhelyek is működnek. A múzeum talán egyik legérdekesebb látnivalói ezek, a működés közben megszemlélhető tematikus műhelyek, melyekben különböző foglalkozások is zajlanak. A nap során nekünk is lehetőségünk lesz részt venni egy ilyen foglalkozáson, majd hogy még több élményben legyen részünk a Skanzen területén közlekedő vasúttal bejárjuk a múzeum egész területét.

A program során nem feledkeztünk meg a gasztronómiai élvezetekről sem. Az Alföld tájegységben működő Jászárokszállási Fogadó látja vendégül ebédre a résztvevőket hagyományos magyar ízekkel.

Csoportos kirándulásunk teljes mértékben akadálymentes. A programunkban szereplő látnivalók akadálymentesen elérhetők, a Skanzen területén több akadálymentes mosdó is található, a vasútra lift segítségével fel lehet szállni kerekesszékkel.

Várjuk jelentkezését a kicsiket és nagyokat egyaránt magával ragadó egésznapos programunkra.

Utazás: Akadálymentes busszal

Érdeklődni lehet: info@hungary4all.hu, Bánlaki Szilvia, bsz@hungary4all.hu

Share Button