Komárom és Etyek


Kirándulás Komáromba és a Korda filmparkba Etyekre

30 fős csoportnak (köztük max. 9 fő kerekesszékes)

Kíváncsi, milyen volt a katonák élete a monarchia egyik legnagyobb erődjében? Hol laktak, milyen kiképzést kaptak? Jöjjön velünk egy nem mindennapi túrára, ahol rengeteg érdekes látnivaló mellett izgalmas történeteket hallhat, és sok kérdésre kap választ a komáromi erőd történelmével kapcsolatban.
A világörökségi címre felterjesztett komáromi erődrendszer mind építészeti, mind kultúrtörténeti szempontból különleges, egyedülálló műemléke a világnak.
Rendkívül érdekes, nem hétköznapi élményekben és történetekben gazdag sétát tehetünk az erődben, melynek tornyából óránként felcsendülnek a Klapka induló hangjai. A nemrég felújított, teljesen akadálymentes Dunai Bástya részen ebédet is fogyaszthatunk.

A Korda Filmpark 2011 júliusában nyílt meg a Budapesttől 29 kilométerre található Etyeken, a Korda Stúdió területén. A tematikus park három fő részből áll: egy 1400 m2-es kiállítócsarnokból, egy 1100 m2-es étteremből és két, összesen 15000 m2-es kültéri díszletből.
A kiállítócsarnok az alábbi tematika szerint mutatja be a filmgyártást:
– a Korda emlékkiállításon bemutatjuk névadónk, Sir Alexander Korda életútját és filmes munkásságát
– az interaktív filmes kiállításon betekintést engedünk a filmkészítés folyamatába, a különböző trükkök rejtelmeibe; interaktív installációkon mutatjuk be a filmkészítés legfontosabb állomásait az animációtól a green screen technikáig.
A program részét képezi a stúdiótúra, melynek keretén belül a látogatók kívülről megtekinthetik a műtermeket, és a forgatások függvényében a Korda Stúdió területén található New York utca díszletét és a reneszánsz díszletvárost.

Utazás: Akadálymentes busszal

  • A Monostori Erőd megtekintése vezetéssel
  • Ebéd a Dunai Bástyában
  • Irány Etyek!
  • A Korda Filmpark látogatása, betekintés a filmgyártásba

Irányár: 13.500,-/ fő

Az ár tartalmazza az útiköltséget, belépőjegyeket, ebédet a Dunai Bástyában, és az idegenvezető díját.

Érdeklődni lehet: Bánlaki Szilvia, bsz@hungary4all.hu

Share Button