Kirándulás az Igali Gyógyfürdőbe

Aki keres, az talál! A múlt század negyvenes éveiben Igalon az első fúrásokkal még olajat kerestek, de másfajta kincsre bukkantak: 651 méter mélységből 81 fokos, azóta már kiemelkedő gyógyhatásáról híressé vált víz tört felszínre.

Az igali fürdő, amely 2002-ben volt éppen negyven esztendős, 2001 tavaszától gyógyfürdőként üzemel.

Az igali gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, s a benne lévő jodid-ion miatt a jódos vizek csoportjába sorolják a szakemberek. Magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma miatt jelentős gyógyító hatással bír: elősegíti a reumás mozgásszervi panaszok és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását, enyhíti a krónikus nőgyógyászati bántalmakat, jótékony hatással van urológiai bajokra és gerincbántalmakra, használják idült hörghurut, gyomorbántalmak, valamint aranyér kezelésére is, jódtartalma miatt sebeket, érsipolyos bántalmakat gyógyít, brómtartalma az álmatlanságtól szenvedőkön segít, fluoridja pedig óvja a fogakat.

A családias hangulatú fürdőben két külső termálmedence, kiúszóval rendelkező fedett élménymedence, gyermek élménymedence, szabadtéri gyógyvizes élménymedence és egy teljesen új, merülő medencével ellátott szauna-világ várja a vendégeket, így minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget. Két kültéri és számos beltéri medence rendelkezik beemelővel, így mozgássérült vendégek is igénybe vehetik.

Utazás: Akadálymentes busszal

Érdeklődni lehet: info@hungary4all.hu, Bánlaki Szilvia, bsz@hungary4all.hu

 

Share Button