[portfolio_slideshow id=1648]

Hosszú hétvége Pécsett, a mediterrán hangulatok városában

Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben, egyetemi város, a Mecsek kapuja, a mediterrán hangulatok városa. Az egyik legszebb és legrégibb magyar város. Kulturális programokat, városnézést kedvelőknek ajánljuk.

Egymásra és egymás mellé épült itt, és ma is látható a római kor, a középkor, a török hódoltság, majd a polgárosodás számos értéke, gótikus, reneszánsz, barokk kori lakóház, keresztény templom és mohamedán imahely, mecset és dzsámi, fürdő és középület. Múzeumairól, gazdag művészeti életéről, művészeti fesztiváljairól, alkotó művészeiről Európa-szerte ismert.

A Zsolnay Múzeum, a nemrég átadott Zsolnay Kulturális Negyed, a Cella Septichora Látogatóközpont UNESCO világörökségi listájára felvett ókori sírkamrái kerekesszékkel is látogathatók.

A természetet kedvelők ellátogathatnak a Mecseki Erdészeti Zrt. tanösvényére, amelyen a mozgássérültek is gond nélkül elindulhatnak egy erdei sétára.

A 3 csillagos fogadó csendes, nyugodt környéken, Pécs régi családi házas negyedében található, akadálymentes szobákkal is rendelkezik. A történelmi belváros 15 perces sétára van mindössze. A hangulatos, klimatizált étteremben, a különlegességnek számító, varrógép-lábakon álló asztalokon kóstolhatja meg az ízletes ételeket a környék legkiválóbb borainak kíséretében.

Igény esetén Budapestről térítés ellenében transzfert biztosítunk!

Érdeklődés és foglalás: info@hungary4all.hu, Bánlaki Szilvia, bsz@hungary4all.hu