Etyek és Tata

Kirándulás a Korda filmparkba és Tatára, 30 fős csoportnak (köztük max. 9 fő kerekesszékes)

A Korda Filmpark 2011 júliusában nyílt meg a Budapesttől 29 kilométerre található Etyeken, a Korda Stúdió területén. A tematikus park három fő részből áll: egy 1400 m2-es kiállítócsarnokból, egy 1100 m2-es étteremből és két, összesen 15000 m2-es kültéri díszletből.
A kiállítócsarnok az alábbi tematika szerint mutatja be a filmgyártást:
– a Korda emlékkiállításon bemutatjuk névadónk, Sir Alexander Korda életútját és filmes munkásságát
– az interaktív filmes kiállításon betekintést engedünk a filmkészítés folyamatába, a különböző trükkök rejtelmeibe; interaktív installációkon mutatjuk be a filmkészítés legfontosabb állomásait az animációtól a green screen technikáig.

A program részét képezi a stúdiótúra, melynek keretén belül a látogatók kívülről megtekinthetik a műtermeket, és a forgatások függvényében a Korda Stúdió területén található New York utca díszletét és a reneszánsz díszletvárost.

Innen pedig irány Tata, a vizek városa, ott is a Tatai Fényes Tanösvény!

Páratlan ökoturisztikai jelenség a fapallókon 1350 m hosszan bárki számára „száraz lábbal” és akár kerekesszékkel vagy babakocsival is bejárható, cölöpökön álló sétány, mely egy láperdőn vezet keresztül. A testközelből megtekinthető őshonos növények és állatok, melyeknek a földből feltörő karsztforrások táplálta láperdő ad otthont, egyedi élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak, sőt a természetfotózás kedvelőinek egyaránt.

Utazás: Akadálymentes busszal

  • Korda Filmpark látogatása Etyeken, betekintés a filmgyártásba
  • Irány Tata!
  • Ebéd
  • Vezetett túra a Fényes Tanösvényen

Irányár: 13.800,-/ fő 

Az ár tartalmazza az útiköltséget, belépőjegyeket, ebédet egy tatai étteremben, és az idegenvezető díját. (Az ár szerdai, csütörtöki és pénteki napokra érvényes.)

Érdeklődni lehet: Bánlaki Szilvia, bsz@hungary4all.hu

Share Button